Waarom Jeruzalem?

Jeruzalem leer je echt kennen als je er bent, de stad bewonderen kan en alles in je opneemt. Jeruzalem trekt niet alleen religieuze pelgrims aan, maar het algehele magnetisme
ervan maakt deel uit van de aantrekkingskracht voor elke reiziger, waar je snel zult zien dat een enkel bezoek niet genoeg tijd rechtvaardigt om zijn schoonheid en mysterie volledig te begrijpen.

Jeruzalem staat vaak in de media, vooral wanneer de spanningen oplaaien in het
aanhoudende Israëlische en Palestijnse conflict, dat al eeuwenlang een uitgesproken complex onderwerp is en waarvoor geen gemakkelijke oplossing bestaat. Met verschillende breuken, opties, spanningen, groepen, oproep tot wapen en voortdurend gemeen spel met de bouw van nederzettingen, blijft deze regio een van de meest verdeeldheid zaaiende regio’s ter wereld.

Het dagelijkse leven gaat echter door en het toerisme in Jeruzalem blijft floreren, aangezien velen de sites en verhalen van een van de meest historische steden op aarde opzoeken. Voor mij, hoewel ik de acties van de Israëlische regering niet steun, geloof ik niet in het boycotten van lokale  bedrijven en mensen die onafhankelijk blijven van deze beslissingen.

De nieuwe stad Jeruzalem (West-Jeruzalem) is gemakkelijk bevaarbaar, met tal van schilderachtige buitenwijken om in rond te dwalen en een stadscentrum dat bruist van het leven. Mijn uitvalsbasis was het leuke en bruisende reizigerscentrum van het Abraham Hostel, gelegen in het hart van de stad, naast de halte Davidka Square van de Jerusalem Light Rail (tram). Het betekende dat je in de moderne kant van de stad kon blijven terwijl je op loopafstand van de oude stad was voor de perfecte combinatie van sightseeing.