Avner Muller

Avner Muller is een ervaren gids, geboren en getogen in Israël. Bevlogen van zijn land weet hij als geen ander welke plekken je écht gezien moet hebben en beschikt hij over een oneindige hoeveelheid kennis welke hij met passie in jouw taal over weet te brengen.

Met Nederlandse ouders die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël zijn geëmigreerd groeide Avner als jongste van zijn gezin op in een agrarisch dorp (een zogeheten “Moshav,” een coöperatieve landbouwnederzetting) en werd er veel aandacht geschonken aan de liefde voor Israël en de Aarde.

Na de basisschool ging Avner naar de landbouwschool, een periode waarin hij Israël nog beter heeft leren kennen. Gefascineerd door het adembenemende, diverse landschap wandelde Avner het hele land door, voetstappen achterlatend van noord naar zuid en van oost naar west. Hij zegt zelf: “Overal waar je kijkt ligt de geschiedenis te wachten en de natuur is ontzettend divers en verrassend.” Ook nadat Avner in het leger diende als parachutist en infanterist bleef de natuur zijn eindeloze passie en studeerde hij verder in landbouw en tuinieren, een vak waarin hij vervolgens vele jaren heeft gewerkt. Na het afronden van zijn academische opleiding volgde hij diverse cursussen over Israël, t.w. flora en fauna, geologie, archeologie en historie, met een grote spiegel naar de evolutie van het Christendom.

Inmiddels getrouwd en zowel vader als opa van drie (klein)kinderen woont hij in het dorp Moshav Magshimim (op 10 minuten afstand van de luchthaven), in hetzelfde huis als waar hij is geboren. Door zijn niet te stillen liefde voor zijn land gaat hij telkens vol passie en energie de uitdaging aan om deze liefde en de geschiedenis van Israël aan jou door te geven, zodat je Israël en al haar glorie optimaal kunt beleven. Laat je inspireren door het mooiste land ter wereld.

"Ik zorg voor een onvergetelijke reis"​
Avner Muller
Privé gids

Met veel zorg en persoonlijke aandacht neem ik u graag mee op een boeiend avontuur met comfort en unieke ervaringen. Mijn rol als gids is er op gericht u optimaal te laten genieten van uw vakantie en is geslaagd als u thuiskomt met een verhaal om te delen.

Ik spreek Hebreeuws, Nederlands, Engels, Arabisch en Basis Chinees en kijk er ontzettend naar uit u te mogen gidsen.